Μείωση κερδών 35% στη Siemens

Πτώση κερδών 35% ανακοίνωσε η Siemens, καθώς η μονάδα κινητής τηλεφωνίας είχε απώλειες για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο και δεν επαναλήφθηκαν τα περσινά κέρδη από την πώληση μεριδίου της Infineon.

Μείωση κερδών 35% στη Siemens
Ο μεγαλύτερος όμιλος μηχανολογικού εξοπλισμού της Γερμανίας ανακοίνωσε πτώση κερδών 35% στο οικονομικό β΄ τρίμηνο, καθώς η μονάδα κινητής τηλεφωνίας είχε απώλειες για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο και δεν επαναλήφθηκαν κέρδη που είχαν καταγραφεί στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα καθαρά κέρδη της Siemens στο τρίμηνο έως τον Μάρτιο μειώθηκαν στα 781 εκατ. ευρώ έναντι 1,21 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν, όταν η Siemens εξασφάλισε κέρδη από την πώληση μεριδίου στην Infineon Technologies.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 4,3% στα 18,6 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές περίμεναν ότι η εταιρία θα ανακοινώσει κέρδη 763 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις 18,4 δισ. ευρώ.

Η Siemens ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναδιοργανώσει τη μονάδα κινητής τηλεφωνίας ως ξεχωριστή μονάδα, στην οποία θα μπει και νέος εταίρος.

Ο διευθύνων σύμβουλος Klaus Kleinfeld επικεντρώνεται στις μονάδες ιατρικού εξοπλισμού, ενέργειας και αυτοματισμού για να ισοφαρίσει τη φθίνουσα πορεία της μονάδας τηλεπικοινωνιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v