Σταθεροποίηση ευρωαγορών εν αναμονή macro ΗΠΑ

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή σημαντικών επιχειρηματικών και μακρο-οικονομικών στοιχείων στην αμερικανική αγορά.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, ανακάμπτοντας ύστερα από δύο ημέρες απωλειών, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων καλύτερων του αναμενομένου, από εταιρίες όπως η Deutsche Bank (+1,8%) και η ABB (+3,6%).

Η βύθιση των τιμών του πετρελαίου κατά 5% στις διεθνείς αγορές, χθες, προσφέρει επίσης στήριξη. Η Allied Domecq 3,3% ενισχύεται μετά την προοπτικής προσφοράς εξαγοράς της από την Constellation Brands και η GlaxoSmithKline εκτινάσσεται 3,3% μετά την ανακοίνωση πιθανής επιστροφής δύο φαρμάκων της στην αγορά.

Η E.ON και η ING Groep υποχωρούν καθώς διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα. Η BASF και η Vivendi Universal ενισχύονται 1% και 2,5% αντιστοίχως στην ανακοίνωση ευοίωνων αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,35% στις 4.806 μονάδες, ο DAX 0,2% στις 4.197 μονάδες και ο CAC 0,08% στις 3.930 μονάδες. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση σημαντικών επιχειρηματικών και μακρο-οικονομικών στοιχείων στην αμερικανική αγορά το απόγευμα.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται τάσεις σταθεροποίησης για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street. Από το επιχειρηματικό μέτωπο αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Procter & Gamble, της Exxon Mobil και της Microsoft Corp.

Από το μακρο-οικονομικό μέτωπο αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία για την ανάπτυξη του ΑΕΠ α’ τριμήνου και για τα επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι η αμερικανική παραγωγή θα αυξηθεί 3,5% έναντι 3,8% το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς και αύξηση του αριθμού επιδομάτων ανεργίας κατά 320 χιλιάδες από 296 χιλιάδες την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v