Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές και ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50 ενισχύεται για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές και ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50 ενισχύεται για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς επικρατεί αισιοδοξία ότι οι απώλειες των συνεδριάσεων του τελευταίου μήνα δεν στοιχειοθετούνται με βάση τις ευοίωνες προοπτικές για την ανάπτυξη της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Ο δείκτης Stoxx 50 έφτασε τον Απρίλιο στο χαμηλότερο επίπεδο τεσσάρων ετών έναντι των προβλεπόμενων εταιρικών κερδών, καθώς υπέστη τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες ενός έτους.

Μετά από αυτή την πτωτική κίνηση που κρίνεται διορθωτική, οι στρατηγικές αναλυτές της Deutsche Bank συμβούλευσαν τους επενδυτές να είναι προετοιμασμένοι για ”κέρδη μετοχών” και όχι για ”μεγάλη επιβράδυνση”.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,48% στις 4.965 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,4% στις 4.281 μονάδες και ο CAC 0,44% στις 4.005 μονάδες.

Τα κέρδη των ευρωαγορών περιορίστηκαν κάπως μετά την είδηση της έκρηξης στη βρετανική πρεσβεία στη Νέα Υόρκη. Οι αγορές στο Λουξεμβούργο, την Ελβετία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία παραμένουν κλειστές λόγω εθνικών αργιών.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Η Gillette και η μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων των ΗΠΑ, η CVS, περιλαμβάνονται στις εταιρίες που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμηνιαίας χρήσης.

Από το στατιστικό μέτωπο αναμένεται η ανακοίνωση του αριθμού των επιδομάτων ανεργίας της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς και ο δείκτης εργατικού κόστους α΄ τριμήνου.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι προστέθηκαν 323 χιλιάδες επιδόματα την περασμένη εβδομάδα στους καταλόγους των ανέργων, έναντι 320 χιλιάδων επιπλέον την εβδομάδα που είχε προηγηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v