Κέρδη FTSE μετά την εκλογική νίκη των Εργατικών

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές για πρώτη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα, εξαιτίας των πιέσεων στις αυτοκινητοβιομηχανίες μετά την υποβάθμιση GM και Ford.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές για πρώτη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα.

Εξαίρεση το Λονδίνο, όπου ο δείκτης FTSE καταγράφει ελαφρώς ανοδικές τάσεις μετά την ολοκλήρωση των γενικών εκλογών που εξασφάλισαν τρίτη θητεία στο Εργατικό Κόμμα του Τόνι Μπλερ.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις στις αγορές ασκούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, που αντιδρούν στη δραματική υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας General Motors και Ford.

Πιέσεις ασκεί και στον ταξιδιωτικό και αεροπορικό κλάδο η άνοδος των τιμών του πετρελαίου για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Η DaimlerChrysler υποχωρεί 1,2% και η Fiat 1,6%, σε αντίθεση με τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες που έκλεισαν με άνοδο, καθώς ελπίζουν σε βελτίωση του μεριδίου αγοράς τους εξαιτίας των προβλημάτων των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Η Nokia (+2,4%) και η Ericsson (+1,9%) αντιδρούν με καθυστέρηση στη χθεσινή άνοδο των τεχνολογικών εταιριών, καθώς οι σκανδιναβικές αγορές ήταν χθες κλειστές λόγω αργίας.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στην αμερικανική αγορά. Οι αναλυτές περιμένουν ότι ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε σταθερός στο 5,2% τον μήνα Απρίλιο.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v