Η Heineken αγοράζει τη ρωσική ζυθοποιία Patra

Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken θα εξαγοράσει την ρωσική Patra, καθώς αναζητεί, όπως και οι ανταγωνιστές της, καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στη Ρωσία, την ανατολική Ευρώπη και την Ασία.

Η Heineken αγοράζει τη ρωσική ζυθοποιία Patra
Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken δέχτηκε να εξαγοράσει την ρωσική ομοειδή της Patra για άγνωστο ποσό. Η τέταρτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο θα χρηματοδοτήσει την συμφωνία με ρευστό από τις διαθέσιμες πηγές της.

Με την εξαγορά προβλέπεται να τονωθούν τα φετινά κέρδη και να αυξηθεί το μερίδιο της Heineken στην ρωσική αγορά στο 8,3%.

Καθώς αντιμετωπίζουν την πτώση της ζήτησης για μπύρα στις δυτικές αγορές, η Heineken και οι ανταγωνιστές της αναζητούν αγορές με ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στη Ρωσία, την ανατολική Ευρώπη και την Ασία.

Η ταχεία οικονομική ανάπτυξη σε αυτές τις περιοχές και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου κάνουν τους καταναλωτές να ”διψούν” για επώνυμες μπύρες.

Επιπροσθέτως στη Ρωσία, παρατηρείται μια έντονη στροφή από τα ”σκληρά” οινοπνευματώδη ποτά όπως η βότκα σε πιο ”ελαφρά”, όπως η μπύρα και το κρασί.

Τα κέρδη της Heineken υποχώρησαν 33% πέρσι και η εταιρία προειδοποίησε ότι ενδέχεται να μειωθούν τα κέρδη και στην χρήση του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v