Ενδείξεις αντίδρασης στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη χθεσινή άνοδο της Wall Street, η οποία σύμφωνα με αναλυτές πυροδοτεί κινήσεις ”αντίδρασης”. Στο επίκεντρο χημικά, ασφάλειες, πετρελαϊκές και αυτοκίνητα.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη χθεσινή άνοδο της Wall Street, η οποία σύμφωνα με αναλυτές πυροδοτεί κινήσεις ”αντίδρασης”.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών σήμερα αναμένεται να προσελκύσει ο κλάδος των χημικών, όπου η ελβετική Clariant ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα α΄ τριμήνου, με άνοδο κερδών κατά 18%, αλλά και αυτός των ασφαλειών όπου η επίσης ελβετική Converium ανακοίνωσε ζημίες ύψους 61,8 εκατ. ευρώ.

Κινητικότητα αναμένεται και στον κλάδο των πετρελαϊκών εταιριών λόγω της ενίσχυσης των τιμών του πετρελαίου, αλλά και σε αυτόν των αυτοκινήτων, λόγω των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Toyota.

Στο +0,21% και τις 4.920 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο FTSE 100, ενώ κέρδη της τάξης του 0,20% καταγράφει ο DAX, ο οποίος διαμορφώνεται στις 4.300 μονάδες. Στο +0,23% και τις 4.029 μονάδες ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v