Νέα πτώση πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη υποχώρησαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, καθώς οι αυξημένες τιμές των καυσίμων και η ενισχυμένη ανεργία αποτρέπουν τις καταναλωτικές δαπάνες.

Νέα πτώση πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη υποχώρησαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, με τις μεγαλύτερες απώλειες για την Fiat και την Ford, καθώς οι αυξημένες τιμές των καυσίμων και η ενισχυμένη ανεργία αποτρέπουν τις καταναλωτικές δαπάνες.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 0,8% στα 1,36 εκατομμύρια οχήματα από 1,37 εκατ. οχήματα ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ένωσης αυτοκινητοβιομηχανιών Ευρώπης, που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν στο α’ τετράμηνο 2005 κατά 2,6% στα 5,35 εκατ. οχήματα. Οι πωλήσεις της Fiat στην δυτική Ευρώπη μειώθηκαν 15% στα 82.768 οχήματα, μειώνοντας το μερίδιο αγοράς της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο 10,6%. Οι πωλήσεις της Ford μειώθηκαν 7,4% στα 133.946 οχήματα. Η Toyota απόλαυσε αύξηση πωλήσεις 4,7% στα 66.775 αυτοκίνητα, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της στο 5,2%. Και οι πωλήσεις της Volkswagen αυξήθηκαν, κατά 6% στα 243.512 οχήματα, χάρη στην αύξηση 22% των πωλήσεων της μονάδας Audi. Οι πωλήσεις της μάρκας Volkswagen μειώθηκαν 2%. Η Peugeot Citroen είχε πτώση 1,7% ενώ οι πωλήσεις της Renault παρέμειναν σταθερές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v