Τεχνολογία και πρώτες ύλες ωθούν τις ευρωαγορές

Η ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από τη Hewlett-Packard, με τη συμβολή της νέας ανόδου των εμπορευμάτων, συντηρεί σε υψηλότερα επίπεδα τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Η ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από τη Hewlett-Packard συντηρεί σε υψηλότερα επίπεδα τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν και οι επιχειρήσεις διεθνών εμπορευμάτων, μετά την ανακοίνωση εκτίναξης της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, που προοιωνίζεται διατήρηση της υψηλής ζήτησης για πρώτες ύλες.

Η Infineon και η STMicroelectronics κερδίζουν από 1% έκαστη, ενώ η Hewlett-Packard εκτινάχθηκε στη Γερμανία έως και 3,4%. Η Ericsson ενισχύεται 0,9%, η Alcatel 2,5% και η LogicaCMG εκτινάσσεται 6,7%.

Στον αντίποδα η μεγαλύτερη εταιρία κέτερινγκ της Ευρώπης Compass Group υποχωρεί 5,6% μετά την πτώση κερδών α΄ εξαμήνου εξαιτίας της απώλειας συμβολαίων στρατιωτικής σίτισης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,56% στις 4.925 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,89% στις 4.289 μονάδες και ο CAC 0,79% στις 4.037 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, εν αναμονή του κρίσιμου δείκτη τιμών καταναλωτή, που θα υποδείξει την κατάσταση του πληθωρισμού στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης αυξήθηκε 0,4% τον Απρίλιο μετά από άνοδο 0,6% τον Μάρτιο.

Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα πρόκειται για τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα που ”τσιμπάνε” οι τιμές, γεγονός που θα υποδείξει διατήρηση της πορείας αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v