Τάσεις συσσώρευσης στις ευρωαγορές

Δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα πρωινά κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και κινούνται σταθεροποιητικά καθώς το πετρέλαιο ανακτά ανοδικές τάσεις και αναμένονται κρίσιμα macro από τις ΗΠΑ.

Δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα πρωινά κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και κινούνται σταθεροποιητικά καθώς το πετρέλαιο ανακτά ανοδικές τάσεις και η εικόνα από το μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων αποδεικνύεται μικτή.

Η αισθητή πτώση στην αγορά του Τόκιο μετά την ”διπλή όψη” των στοιχείων για το ιαπωνικό ΑΕΠ και η προοπτική πτωτικού ανοίγματος στην Wall Street μετά τις προειδοποιήσεις για τα επιτόκια, συμβάλουν στο πτωτικό κλίμα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,05% στις 4.881 μονάδες, ενώ ο DAX σημειώνει πτώση 0,46% στις 4.242 μονάδες και ο CAC 0,3% στις 3.998 μονάδες.

Σημαντικές πιέσεις στην αγορά της Φρανκφούρτης ασκεί η πτώση 2,4% της μετοχής της φαρμακοβιομηχανίας Schering μετά το αρνητικό πόρισμα για σκεύασμά της.

Οι φαρμακευτικοί, όπως και οι αεροπορικοί τίτλοι εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες μετά την επανάκαμψη ανοδικών τάσεων στην αγορά πετρελαίου.

Στους κερδισμένους της συνεδρίασης ο βρετανικός οίκος διαχείρισης κεφαλαίων Schroders, ενισχύεται 4,8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων. Η ING Groep ενισχύεται 0,8% μετά την αναβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της από την UBS.

Ελαφρώς πτωτικές τάσεις προοιωνίζουν για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές των ΗΠΑ.

Ο Donald Kohn, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Federal Reserve δήλωσε ότι τα αμερικανικά επιτόκια ”θα πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω για να διατηρηθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.”

Η Hewlett-Packard και η Home Depot υποχωρούν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές εν αναμονή των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων χρήσης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού, που προβλέπεται ότι αυξήθηκε τον Απρίλιο 0,4% από 0,7% τον Μάρτιο, για ενδείξεις όσον αφορά την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή Απριλίου (αναμένεται αύξηση 0,2% από 0,4%), καθώς και ο δείκτης οικοδομικής δραστηριότητας που αναμένεται ότι ανέκαμψε τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v