ΗΠΑ: ”ΟΚ” στις αγορές οίνου από το εξωτερικό

Καταργώντας ένα νόμο που χρονολογείται από την εποχή της Ποταπαγόρευσης, η αμερικανική νομοθεσία δίνει πλέον το δικαίωμα στους πολίτες να αγοράζουν κρασί απευθείας από τους οινοπαραγωγούς του εξωτερικού.

ΗΠΑ: ”ΟΚ” στις αγορές οίνου από το εξωτερικό
Οι αμερικανικές Πολιτείες δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να απαγορεύουν στους πολίτες τους να αγοράζουν κρασί απευθείας από τους αμπελώνες άλλων κρατών, σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ, η οποία αναιρεί έναν νόμο ηλικίας 70 ετών, που ίσχυσε μετά την λήξη της Ποταπαγόρευσης.

Εκείνος ο νόμος όριζε ότι οι πολιτειακές αρχές έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν το αλκοόλ που εισέρχεται σε μια Πολιτεία και να επιτρέπουν την πώλησή του μόνο μέσω χονδρικής, γεγονός που αυξάνει την τιμή των προϊόντων.

Με την χθεσινή απόφαση, οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να αγοράζουν οίνο από τους οινοπαραγωγούς, που σημαίνει ότι ”ανοίγει” μια σημαντική αγορά παραγγελιών μέσω του Ιντερνέτ.

Η απελευθέρωση αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση τιμών αφού εκτοπίζει τον μεσάζοντα από την αμερικανική αγορά κρασιού η οποία το 2003 είχε αποτιμηθεί στα 21,6 δισ. δολάρια.

Το άνοιγμα της αγοράς ζητούσαν και οι μεγάλες υπεραγορές, όπως η Costco Wholesale και η Wal-Mart, καθώς έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματεύονται απευθείας με τους οινοπαραγωγούς και να εξασφαλίζουν καλύτερες τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v