Γερμανία: Πρόωρες εκλογές θα ζητήσει ο Σρέντερ

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα ζητήσει ο Γερμανός καγκελάριος, μετά την ήττα που υπέστη το κόμμα του στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας και καθώς οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πτώση της δημοτικότητάς του έναντι της αντιπολίτευσης σε όλο το έθνος.

Γερμανία: Πρόωρες εκλογές θα ζητήσει ο Σρέντερ
Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα ζητήσει ο Γερμανός καγκελάριος Γκ. Σρέντερ, μετά την ήττα που υπέστη το κόμμα του στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας και καθώς οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πτώση της δημοτικότητάς του έναντι της αντιπολίτευσης σε όλο το έθνος.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, οι Γερμανοί θα εξέλεγαν τους Χριστιανοδημοκράτες με ποσοστό 15,5% υψηλότερο των Σοσιαλδημοκρατών του Σρέντερ, εάν πραγματοποιούνταν σήμερα οι εκλογές.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα απώλεσε την εξουσία στο κρατίδιο Ρήνου-Βεστφαλίας μετά από 39 χρόνια, καθώς εξασφάλισε 37,1% των ψήφων έναντι 44,8% της αντιπολίτευσης στις τοπικές εκλογές.

Η στασιμότητα της οικονομίας και η αύξηση της ανεργίας ”ευθύνονται” κατά κύριο λόγο για τη βύθιση της δημοτικότητας Σρέντερ, σύμφωνα με τους παρατηρητές.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανία θα εμφανίσει τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ των 25 της Ε.Ε. στο 2005.

Εάν πραγματοποιηθεί η πρόωρη αναμέτρηση σε τέσσερις μήνες, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα επανακάμψουν το φθινόπωρο είτε από τη νέα κυβέρνηση Schroeder είτε από τη συντηρητική κυβέρνηση και θα καθησυχασθούν οι φόβοι ότι η ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης θα παραμείνει για τους επόμενους 16 μήνες στην παράλυση της προεκλογικής περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v