Ανοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή ΑΕΠ των ΗΠΑ

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, που αναμένεται να δείξουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη αναπτύχθηκε ταχύτερα απ’ όσο αρχικώς αναμενόταν στο α΄ τρίμηνο.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για την αμερικανική ανάπτυξη, που αναμένεται να δείξουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη αναπτύχθηκε ταχύτερα απ’ όσο αρχικώς αναμενόταν στο α΄ τρίμηνο.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι επιχειρήσεις ενέργειας, όπως η BP (1,5%) και η Eni (1,4%), καθώς ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Η Barclays αντιδρά με πτώση 3,8% στα αποτελέσματα τριμήνου, συμπαρασύροντας σε απώλειες τον κλάδο των βρετανικών τραπεζών.

Η Cable & Wireless ενισχύεται 3,3%, ενώ η Man Group εμφανίζεται κέρδη 3,8%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,39% στις 4.990 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,89% στις 4.428 μονάδες και ο CAC 0,73% στις 4.130 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται και οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην ανακοίνωση του ΑΕΠ α΄ τριµήνου, από το οποίο αναμένεται επιτάχυνση 3,6% έναντι 3,1% στο προηγούμενο τρίμηνο.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για τα επιδόµατα ανεργίας για την εβδοµάδα έως 21 Μαΐου, με την αγορά να περιμένει αύξηση στις 325.000 από 321.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v