Τα δυσμενή macro ασκούν πιέσεις στις ευρωαγορές

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το μπαράζ των δυσμενών μακρο-οικονομικών στοιχείων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ηπείρου.

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το μπαράζ των δυσμενών μακρο-οικονομικών στοιχείων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ηπείρου (βύθιση επιχειρηματικής εμπιστοσύνης σε Γερμανία, Ιταλία, υποβάθμιση ανάπτυξης α’ τριμήνου Αγγλίας στο 0,5%).

Σημαντικές απώλειες υφίστανται οι χαλυβουργίες, καθώς η τελευταία έκθεση έδειξε ότι υπάρχει ”πλημμύρα” χάλυβα κινεζικής παραγωγής στις διεθνείς αγορές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,2% στις 4.972 μονάδες, ενώ ο DAX 0,15% στις 4.390 μονάδες και ο CAC 0,1% στις 4.097 μονάδες.

Η μετοχή της Credit Suisse Group υποχωρεί 1,5% εξαιτίας ανησυχιών για μείωση κερδοφορίας εξαιτίας της επιβράδυνσης της δραστηριότητας στις διεθνείς αγορές χρεογράφων. Η GUS αντιδρά με πτώση 3,8% στην ανακοίνωση αποεπένδυσης της Burberry.

Στον αντίποδα η Societe Generale ενισχύεται 1% και η Saint-Gobain, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρίας διανομής οικοδομικών υλικών εκτινάσσεται 1,4% μετά από ευνοϊκό πόρισμα αμερικανικού δικαστηρίου στις υποθέσεις αμιάντου.

Ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζουν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά το σταθεροποιητικό κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης.

Αναμένονται οι ανακοινώσεις των στοιχείων τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Απριλίου, που προβλέπεται ότι αυξήθηκαν 1,3% σε σχέση με πτώση 2,3% τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης η ανακοίνωση για τις πωλήσεις νέων κατοικιών Απριλίου, που προβλέπονται στις 1.328.000 από 1.431.000 στην τελευταία µέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v