Υποτονικές οι αγορές αναμένουν ”σήμα” από Wall

Υποχωρούν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πιέσεις άσκησαν οι επιφυλακτικές προβλέψεις Vodafone και EasyJet, ενώ η πτώση επιταχύνθηκε μετά την ανακοίνωση δυσμενών μακροοικονομικών στοιχείων στη Γερμανία.

Υποχωρούν για πρώτη συνεδρίαση μετά από έξι ανοδικές οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πιέσεις άσκησαν οι επιφυλακτικές προβλέψεις για τη μετέπειτα κερδοφορία της Vodafone Group και της EasyJet, ενώ η πτώση επιταχύνθηκε μετά την ανακοίνωση δυσμενών μακροοικονομικών στοιχείων στη γερμανική οικονομία.

Οι μετοχές σε 13 από τις 17 δυτικοευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν πτώση. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,15% στις 4.982 μονάδες, ενώ ο DAX 0,44% στις 4.387 μονάδες και ο CAC 0,72% στις 4.088 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζει ο δείκτης PSI-20 της Πορτογαλίας, που πιέζεται κυρίως από την Portugal Telecom. Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει ο δείκτης OBX της Νορβηγίας, που ενισχύεται 1% χάρη στα κέρδη της Norsk Hydro.

Η μετοχή της Vodafone υποχωρεί 4,1% μετά την προειδοποίηση για μείωση των περιθωρίων κέρδους. Η βρετανική O2 ακολουθεί με πτώση 0,6%, η Telecom Italia Mobile υποχωρεί 0,6% και η Portugal Telecom 3,7%.

Η EasyJet εμφανίζει απώλειες 4,7%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τον δείκτη Dow Jones στην Wall Street και σταθεροποιητικές τάσεις για τους δείκτες S&P και Nasdaq.

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed στις 3 Μαΐου, που θα προσφέρει ενδείξεις για τις απόψεις των μελών της Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία παραγγελιών διαρκών αγαθών, που κατά τους αναλυτές αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα 1,3% μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες πτώσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v