Τουρκία: Ιδιωτικοποιείται η χαλυβουργία Erdemir

Την προσφορά μεριδίου 46,12% της κρατικής Eregli Iron and Steel Works ανακοίνωσε η Τουρκική Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων. Η διάθεση του πακέτου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων παικτών της διεθνούς χαλυβουργίας.

Τουρκία: Ιδιωτικοποιείται η χαλυβουργία Erdemir
Η Τουρκική Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων ανακοίνωσε τη διάθεση μεριδίου 46,12% της κρατικής Eregli Iron and Steel Works (Erdemir), σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων Ihlas που παραθέτει το AFX News.

Η τουρκική υπηρεσία θα δεχτεί προσφορές για την πώληση του πακέτου της Eregli, που είναι η μεγαλύτερη χαλυβουργία της γείτονος χώρας.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των τελικών προσφορών είναι η 26η Σεπτεμβρίου, ενώ για τις αρχικές προσφορές η 8η Ιουλίου.

Η πώληση της Erdemir συνιστά κεντρικό τμήμα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Τουρκίας, το οποίο υποστηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ενδιαφέρον για την πώληση έχουν εκδηλώσει πολλές διεθνείς χαλυβουργίες, όπως η U.S. Steel, η Mittal Steel, η Corus Group, η Arcelor, η Novolipetsk Iron and Steel και η Severstal JSC.

Ενδέχεται να καταθέσουν επίσης προσφορές οι τουρκικές Borusan και Kibar Holding.

Η Erdemir απόλαυσε το 2004 εκτίναξη στα ενοποιημένα έσοδα της τάξης του 114% στα 3,269 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν 108,1% στα 589 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας όλους τους στόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v