Vodafone:Πρόγραμμα επαναγορών 4,5 δισ. στερλίνες

Ο μεγαλύτερος όμιλος κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο δεσμεύθηκε σε νέο πρόγραμμα επαναγοράς τίτλων που φτάνει στις 4,5 δισ. στερλίνες και διπλασίασε το μέρισμα, προειδοποιώντας όμως για συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους.

Vodafone:Πρόγραμμα επαναγορών 4,5 δισ. στερλίνες
Ο μεγαλύτερος όμιλος κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο δεσμεύθηκε σε νέο πρόγραμμα επαναγοράς τίτλων που φτάνει στις 4,5 δισ. στερλίνες (8,2 δισ. δολ.) και διπλασίασε το μέρισμα στις 4,07 πένες για να στηρίξει την μετοχή του, καθώς ο διογκούμενος ανταγωνισμός ”τραγανίζει” την κερδοφορία.

Το περσινό πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών του ομίλου είχε ανέλθει στις 4,0 δισ. στερλίνες Η Vodafone Group ανακοίνωσε επίσης ότι οι ζημίες στο β’ οικονομικό τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο συρρικνώθηκαν στις 4,35 δισ. στερλίνες από 4,76 δισ. στερλίνες πέρσι. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,8% στις 17,3 δισ. στερλίνες κατά το β’ εξάμηνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Arun Sarin προειδοποίησε ότι η κερδοφορία στη συνέχεια του έτους ενδέχεται να είναι χειρότερη από την μέχρι στιγμής αναμενόμενη, εξαιτίας του ανταγωνισμού και δήλωσε ότι περιμένει συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους στο σύνολο του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Η μετοχή του ομίλου άνοιξε στο Λονδίνο με πτώση 3% αντιδρώντας στις ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v