Man Group: Μειωμένα κέρδη για το Νο1 hedge fund

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής hedge funds στον κόσμο, η Man Group, ανακοίνωσε τα μικρότερα ετήσια κέρδη από το 2000, καθώς μειώθηκε η αξία σε αρκετά από τα μεγαλύτερα κεφάλαιά του.

Man Group: Μειωμένα κέρδη για το Νο1 hedge fund
Ο μεγαλύτερος διαχειριστής hedge funds στον κόσμο, η Man Group, ανακοίνωσε τα λιγότερα ετήσια κέρδη από το 2000, καθώς μειώθηκε η αξία σε αρκετά από τα μεγαλύτερα κεφάλαιά του.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 10% στα 608 εκατ. δολάρια στο έτος έως τον Μάρτιο έναντι 552 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της λονδρέζικης εταιρίας.

Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη στην κλίμακα των 527 με 630 εκ. δολαρίων. Τα 11 από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της Man Group υποχώρησαν κατά 0,95% σε μέσο όρο.

Τα ενεργητικά του ομίλου αυξήθηκαν 12% στα 43 δισ. δολάρια στο οικονομικό έτος 2005, συγκριτικά με ανάπτυξη 48% που είχαν καταγράψει στον προηγούμενο χρόνο. Τα έσοδα από τη διαχείριση κεφαλαίων για τους πελάτες αυξήθηκαν 34% στα 614 εκατ. δολάρια.

Η ”ναυαρχίδα” του ομίλου, το AHL Diversified fund, που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές για επενδύσεις στις προθεσμιακές αγορές, υποχώρησε 2,3% τον Απρίλιο, μετά από πτώση 1,2% στο προηγούμενο 12μηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Credit Suisse First Boston/Tremont Index, το μέσο hedge fund αυξήθηκε 7% στο έτος έως τις 31 Μαρτίου.

Τα hedge funds είναι επενδυτικά χαρτοφυλάκια που υπόκεινται σε χαλαρή επόπτευση και είναι σχεδιασμένα για εύπορους πελάτες και θεσμικά ιδρύματα. Επενδύουν σε άνοδο αλλά και σε πτώση των τιμών στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v