Κέρδη ευρωαγορών χάρη σε ενέργεια, εξαγωγείς

Σε υψηλότερα επίπεδα διατηρεί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η άνοδος των μετοχών ενέργειας και των εταιριών με έντονο εξαγωγικό άνοιγμα.

Σε υψηλότερα επίπεδα διατηρεί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η άνοδος των μετοχών ενέργειας και των εταιριών με έντονο εξαγωγικό άνοιγμα.

Η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου στηρίζει τον κλάδο ενέργειας, ενώ οι εξαγωγείς ”αναθαρρεύουν” καθώς η υποχώρηση του ευρώ ευνοεί την μελλοντική τους κερδοφορία.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,32%, ενώ ο DAX κερδίζει 0,65% στις 4.489 μονάδες και ο CAC 0,5% στις 4.141 μονάδες.

Η μετοχή της BP ενισχύεται 0,8%, ενώ η Royal Dutch Petroleum και η Shell Transport & Trading ακολουθούν με άνοδο 0,6%. Από τους εξαγωγείς, η LVMH κερδίζει 1,8% ενώ η ASM International 1,3%.

Η EADS, που ελέγχει την Airbus υποχωρεί 1,6% μετά την απαίτηση της Singapore Airlines και της Qantas Airways για αποζημιώσεις εξαιτίας καθυστέρησης έξι μηνών στην παράδοση των νέων αεροσκαφών A380.

Η British Sky Broadcasting υποχωρεί 2% μετά την υποβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της σε ”υπο-στάθμιση” από ”ίση στάθμιση”.

Τα futures προοιωνίζουν ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις στατιστικές ανακοινώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο δείκτης βιοµηχανίας ΙSM Μαΐου αναμένεται ότι διαμορφώθηκε στο 52,1 από 53,3. Οι κατασκευαστικές δαπάνες Απριλίου, προβλέπεται ότι αυξήθηκαν 0,6% έναντι τελευταίας µέτρησης στο 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v