Σταθερές οι ευρωαγορές εν αναμονή macro ΗΠΑ

Ενισχύονται οι τιμές των τεχνολογικών εταιριών μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψης της JPMorgan Chase & Co. για τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στη φετινή χρονιά, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση.

Ενισχύονται οι τιμές των τεχνολογικών εταιριών μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψης της JPMorgan Chase & Co. για τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στη φετινή χρονιά.

Κατά τα λοιπά το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές είναι υποτονικό και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την αμερικανική απασχόληση από την Wall Street το απόγευμα.

Οι αναλυτές περιμένουν ενδείξεις περαιτέρω βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας, με την ανακοίνωση αύξησης του αριθμού των προσλήψεων εργαζομένων τον Μάιο κατά 175 χιλιάδες. Το ποσοστό της ανεργίας εκτιμάται ότι παρέμεινε στο 5,2% για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ο δείκτης FTSE παραμένει αμετάβλητος στις 5.005 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,11% στις 4.536 μονάδες και ο CAC υποχωρεί 0,03% στις 4.182 μονάδες.

Η Infineon ενισχύεται 1,7% και η ARM Holdings 1,4% μετά την πρόβλεψη των αναλυτών της JPMorgan για αύξηση πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών το 2005 κατά 10% έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 9%.

Για το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν σταθεροποιητικές τάσεις των βασικών δεικτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v