Ο DAX ”φλερτάρει” με τις 4.600 μονάδες

Σε υψηλό τριετίας κινούνται οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ”οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια ανόδου”, όπως αναφέρει αναλυτής της KBC Asset Management στις Βρυξέλλες.

Σε υψηλό τριετίας κινούνται οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ”οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια ανόδου”, όπως αναφέρει αναλυτής της KBC Asset Management στις Βρυξέλλες.

Ο δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,7%, ο Stoxx 50 0,7% και ο Euro Stoxx 50 0,8% και κινούνται και οι τρεις στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο 2002.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι τεχνολογικές και ενεργειακές επιχειρήσεις.

Η Infineon εκτινάσσεται 5,1% και η ASML 2,7% μετά την ευοίωνη δήλωση της Intel για τη διεθνή ζήτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η Nokia αντιδρά θετικά (+1,2%) στην ανακοίνωση συνέργειας με την Intel, ενώ η Philips Electronics, που κατασκευάζει τα τηλέφωνα της Nokia, αναρριχήθηκε 1,9%.

Αισθητή είναι η άνοδος και των πετρελαϊκών επιχειρήσεων, καθώς το πετρέλαιο ανακτά ανοδική πορεία και η BP κερδίζει 1,8%, ενώ η Total 1,7%.

Η Elan αντιδρά με εκτίναξη 6,8% στις θετικές εξελίξεις για το αποσυρμένο φάρμακο Tysabri.

Η Club Mediterranee αντιδρά με άνοδο 1,4% στην ανακοίνωση κερδοφορίας στο α’ εξάμηνο για πρώτη φορά σε τρία χρόνια.

Η Belvedere που παρασκευάζει την πολωνέζικη βότκα βυθίζεται 24%, καθώς συζητείται εκ νέου η πώλησή της.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,63% στις 5.040 μονάδες, ενώ ο DAX που κατέκτησε προς στιγμήν το φράγμα των 4.600 μονάδων, αλλά δεν κατόρθωσε να το κρατήσει, κερδίζει 0,74% και κινείται στις 4.596 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,86% στις 4.189 μονάδες.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τον δείκτη Dow Jones οι προθεσμιακές αγορές, αλλά σταθεροποιητικό για τον Standard & Poor’s, καθώς το δίμηνο ”ράλι” του δείκτη δεν δείχνει να στοιχειοθετείται από τις προοπτικές κερδοφορίας των επιχειρήσεων που τον καταρτίζουν.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για το εµπορικό ισοζύγιο Απριλίου, που οι αναλυτές περιμένουν να δείξει διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος στα 58 δισ. δολάρια από 55 δισ. δολάρια στην προηγούμενη µέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v