Με πανάκριβα δάνεια αγόρασε ο Glazer την Man Utd

Όταν οι 11 παίκτες της Manchester United βγουν το γήπεδο στις 23 Ιουλίου, καθένας τους θα κουβαλάει χρέος 34 εκατ. στερλινών από τα δάνεια του αμερικανού δισεκατομμυριούχου Malcolm Glazer.

Με πανάκριβα δάνεια αγόρασε ο Glazer την Man Utd
Όταν οι 11 παίκτες της Manchester United βγουν το γήπεδο για να αντιμετωπίσουν το Χονγκ Κονγκ στις 23 Ιουλίου, καθένας τους θα κουβαλάει χρέος 34 εκατ. στερλινών από τα δάνεια του αμερικανού δισεκατομμυριούχου Malcolm Glazer.

Το χρέος έχει προκαλέσει την οργή στους κύκλους του αγγλικού ποδοσφαίρου και θα περιορίσει τις κινήσεις του μεγαλύτερου αθλητικού franchise στον κόσμο, το οποίο μέχρι σήμερα είναι απαλλαγμένο χρεών.

Η United θα αναλάβει χρέη ύψους 373,9 εκατ. στερλινών σε δάνεια, καθώς τα έσοδα από τα δικαιώματα τηλεοπτικών μεταδόσεων πέφτουν και η ομάδα δεν έχει καλή εμφάνιση στο γήπεδο.

Ο Glazer, ο 76χρονος ιδιοκτήτης της Tampa Bay Buccaneers που έδωσε μάχη με μετόχους και οπαδούς για να αγοράσει την ManUtd θα πληρώσει έναν από τους μεγαλύτερους τόκους που έχουν επιβληθεί για ευρωπαϊκό δάνειο εξαγοράς, ώστε να χρηματοδοτήσει την αγορά του, που ανέρχεται στις 790 εκατ. στερλίνες.

Η JPMorgan τού χρεώνει επιτόκια που ξεκινούν από 2,75 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το βασικό επιτόκιο αναφοράς και 0,5 ποσοστιαίες μονάδες από το επιτόκιο που τίθεται στα περισσότερα επταετή δάνεια εξαγοράς.

Σύμφωνα δε με δημοσίευμα των Times, ο Glazer θα επιβάλλει αυξήσεις έως και 50% στα εισιτήρια στην ερχόμενη πενταετία και πλαφόν δαπάνης στις 25 εκατ. στερλίνες το χρόνο για τις μεταγραφές παικτών -μέτρα που αναμένεται να επιτείνουν την οργή για τις κινήσεις του δισεκατομμυριούχου επενδυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v