Ανοδος πετρελαίου λόγω ΙΕΑ και τυφώνα Αρλήν

Πάνω από τα 54 δολάρια κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τροπική καταιγίδα προσεγγίζει τον Κόλπο του Μεξικού, ενώ παράλληλα η ΙΕΑ προβλέπει αύξηση της διεθνούς ζήτησης.

Πάνω από τα 54 δολάρια κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τροπική καταιγίδα που μπορεί να προκαλέσει αναταραχή στην παραγωγή πετρελαίου προσεγγίζει τον Κόλπο του Μεξικού, ενώ παράλληλα η ΙΕΑ προβλέπει αύξηση της διεθνούς ζήτησης.

Ο τροπικός τυφώνας Αρλήν έχει σχηματιστεί στην Καραϊβική και κατευθύνεται προς τον αμερικανικό κόλπο, με αποτέλεσμα αρκετές βιομηχανίες όπως η Chevron και η BP να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις δευτερευόντων λειτουργιών στην περιοχή.

Το ελαφρύ αργό στη Νέα Υόρκη κινείται με κέρδη 12 σεντς στα 54,40 δολάρια ανά βαρέλι, επεκτείνοντας τα χθεσινά κέρδη που ανήλθαν στο 3,3%. Το Brent στο Λονδίνο κερδίζει 3 σεντς στα 53,85 δολάρια έχοντας εξασφαλίσει ήδη 1 δολάριο από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας, εν τω μεταξύ, αναβάθμισε την πρόβλεψη για την ζήτηση πετρελαίου στο β’ εξάμηνο.

Κατά τον διεθνή οργανισμό, η παγκόσμια ζήτηση θα φτάσει στα 86,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα στο δ’ τρίμηνο, δηλαδή 200 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως περισσότερα από την πρόβλεψη του προηγούμενου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v