Inditex: Μικτή εικόνα για το λιανεμπόριο από Zara

Η ισπανική αλυσίδα Inditex που κατέχει την αλυσίδα ρούχων Zara, ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών 21%, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Ωστόσο οι ενδείξεις στασιμότητας πωλήσεις στο β’ τρίμηνο ασκούν πιέσεις στη μετοχή του ομίλου.

Inditex: Μικτή εικόνα για το λιανεμπόριο από Zara
Η ισπανική αλυσίδα Inditex που κατέχει την αλυσίδα ρούχων Zara, ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών 21% στα 125 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των κερδών ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, ενώ οι πωλήσεις στο οικονομικό α’ τρίμηνο, από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο αυξήθηκαν 19% στα 1,41 δισ. ευρώ.

Η μετοχή πάντως του ομίλου αντιδρά με πτώση 2,4% στις πρωινές συναλλαγές, επειδή στα στοιχεία αναφερόταν ότι οι πωλήσεις στις έξι πρώτες εβδομάδες του β’ τριμήνου διαμορφώθηκαν πρακτικώς αμετάβλητες.

Η εταιρία, που εδρεύει στο βόρειο Ισπανία, τελεί σε περίοδο αναδιοργάνωσης της λειτουργικής δομής της για να διευκολύνει την επέκταση.

Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διπλασιάσει το μέγεθός της στην ερχόμενη 5ετία, με επίκεντρο στην Ευρώπη, και ότι θα ανοίξει 360 νέα καταστήματα στη φετινή χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v