Η UniCredito εξαγοράζει τη HVB προς 19,2 δισ. ευρώ

Η UniCredito Italiano έκλεισε τη συμφωνία εξαγοράς της γερμανικής HVB Group προς 19,2 δισ. ευρώ σε μετοχές, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη τράπεζα στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη και την όγδοη μεγαλύτερη στην ήπειρο.

Η UniCredito εξαγοράζει τη HVB προς 19,2 δισ. ευρώ
Η UniCredito Italiano, δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας βάσει ενεργητικού, συμφώνησε στην εξαγορά της γερμανικής HVB Group προς 19,2 δισ. ευρώ σε μετοχές, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη τράπεζα στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Οι μέτοχοι της HVB θα λάβουν πέντε μετοχές της UniCredito για κάθε μια που κατέχουν. Η προσφορά αποτιμά τη μετοχή της HVB στα 20,48 ευρώ, 6,7% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της 25ης Μαΐου, πριν φημολογηθεί η εξαγορά.

Η μιλανέζικη UniCredito προσέφερε επίσης 3,83 δισ. ευρώ σε μετοχές στους μετόχους της αυστριακής και πολωνέζικης μονάδας της HypoVereinsbank, δεύτερου μεγαλύτερου πιστωτικού οίκου της Γερμανίας.

Ο νέος όμιλος θα ελέγχει 11 εκατομμύρια πελάτες στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη, όπου ο δανεισμός αναπτύσσεται με τριπλάσιους ρυθμούς απ’ ό,τι στην ευρωζώνη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredito, Alessandro Profumo, περιμένει η εξαγορά να του προσφέρει ετήσιες οικονομίες της τάξης των 745 εκατ. ευρώ μέχρι το 2008.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διακρατική τραπεζική εξαγορά στην ιστορία της Ευρώπης. Η UniCredito πληρώνει 1,28 φορές τη λογιστική αξία της HVB, χωρίς τις προσφορές για τις μονάδες Αυστρίας και Πολωνίας.

Μετά την εξαγορά, η UniCredito θα είναι η όγδοη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, με ενεργητικά ύψους 733 δισ. ευρώ, μεγαλύτερη δηλαδή από την Credit Suisse Group και την ABN Amro.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v