Σταθερές οι ευρωαγορές εν αναμονή macro ΗΠΑ

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων από την αμερικανική αγορά το απόγευμα.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων από την αμερικανική αγορά το απόγευμα, που ενδεχομένως να δώσουν ενδείξεις για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και της Wall Street.

Τόνο στις ευρωπαϊκές συναλλαγές δίνει το πετρέλαιο που κινείται ανοδικά, στηρίζοντας τους τίτλους ενέργειας, όπως η BP (+0,6%), η Shell (09,%) και η Eni (0,3%). Η Smith Barney αναβάθμισε τις συστάσεις για τις μετοχές της Eni και της Statoil σε ”αγορά” από ”διακράτηση”.

Στον αντίποδα η αύξηση στο κόστος καυσίμων ασκεί πιέσεις στις αεροπορικές εταιρίες και τις φαρμακοβιομηχανίες. Η British Airways υποχωρεί 1,2%, η Lufthansa 0,7%, η Air France-KLM 1,1% και η Bayer 0,3%.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει ήπια πτώση 0,06% στις 5.047 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,15% στις 4.592 μονάδες και ο CAC 0,21% στις 4.194 μονάδες.

Ελαφρώς πτωτικές τάσεις προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές και για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο (αναμένεται πτώση σε μηνιαία βάση 0,2% μετά την αύξηση 1,4% τον προηγούμενο μήνα), καθώς και τον δείκτη τιμών παραγωγού (αναμένεται ότι αυξήθηκε 4,1% σε ετήσια βάση αλλά μειώθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v