Η DB προς άγρα τραπεζών ”εντός κι εκτός” Γερμανίας

Λίγες ώρες μετά την πρόθεση της UniCredito Italiano να εξαγοράσει την γερμανική HVB, ο CEO της Deutsche Bank, Josef Ackermann, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ”υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγορές εντός ή εκτός της Γερμανίας.”

Η DB προς άγρα τραπεζών ”εντός κι εκτός” Γερμανίας
Ο Josef Ackermann, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ότι ”υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγορές εντός ή εκτός της Γερμανίας.”

Οι δηλώσεις του Ackermann ακολουθούν την ανακοίνωση της UniCredito Italiano ότι προτίθεται να εξαγοράσει την γερμανική HVB Group, στην μεγαλύτερη διασυνοριακή τραπεζική εξαγορά της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Στη συνέντευξή του ο Ackermann δήλωσε έκπληκτος για τον μικρό πολιτικό αντίκτυπο που είχε η προτεινόμενη εξαγορά.

Οι διακρατικές εξαγορές στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα αποτελούν ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι τα τελευταία χρόνια, καθώς συνήθως περιλαμβάνουν περικοπές των δαπανών και θέσεων εργασίας, που πολιτικά και κοινωνικά είναι δύσκολο να προωθηθούν.

Πράγματι και η ιταλική UniCredito, για να επιτύχει την συμφωνία, ανακοίνωσε ότι θα αποφύγει τις απολύσεις στις γερμανικές μονάδες της HVB για τρία χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εν λόγω συμφωνία δείχνει να παρακάμπτει αυτό το εμπόδιο στις διακρατικές εξαγορές. ”Είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε τράπεζες σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε και επιπλέον σε νέες αγορές,” δήλωσε ο Ackermann στη συνέντευξή του.

Πρόσθεσε ότι η Postbank, η τραπεζική μονάδα του κολοσσού των logistics, Deutsche Post, την οποία η Deutsche Bank ”φλερτάριζε” για εξαγορά στο παρελθόν, παραμένει ”μια ελκυστική στρατηγική επιλογή.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v