Η E.ON πωλεί τη Ruhrgas προς 1,2 δισ. ευρώ

Η γερμανική E.ON δέχτηκε να πωλήσει προς 1,2 δισ. ευρώ τη Ruhrgas Industries στην επιχείρηση εξαγορών Capital Partners, καθώς προσπαθεί να ”ξεφορτωθεί” επιχειρήσεις που δεν σχετίζονται με την ενέργεια.

Η E.ON πωλεί τη Ruhrgas προς 1,2 δισ. ευρώ
Η E.ON δέχτηκε να πωλήσει προς 1,2 δισ. ευρώ τη Ruhrgas Industries στην Capital Partners, καθώς προσπαθεί να ”ξεφορτωθεί” επιχειρήσεις που δεν σχετίζονται με την ενέργεια.

Ο γερμανικός κολοσσός θα εξασφαλίσει κέρδος 600 εκατ. ευρώ από την αποεπένδυση της επιχείρησης κατασκευής κλιβάνων. Η CVC Capital θα αναλάβει επίσης 300 εκατ. ευρώ σε χρέη, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο εταιριών.

Ο CEO της Ε.ΟΝ, της δεύτερης μεγαλύτερης κοινωφελούς επιχείρησης της Ευρώπης, Wulf Bernotat, έχει διαθέσει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 10 δισ. ευρώ από τον Μάιο 2003 που ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος και παράλληλα έκανε εξαγορές με στόχο να αυξήσει τους πελάτες της E.ON στην ενέργεια και το φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα το πελατολόγιό της σήμερα να αριθμεί 40 εκατομμύρια διεθνώς.

Οι επενδυτές ζητούν από την E.ON να κάνει περισσότερες εξαγορές ή να πληρώσει επιπλέον ρευστό στους μετόχους. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η E.ON θα διαθέτει καθαρό ρευστό της τάξης των 4 δισ. ευρώ στα τέλη του 2005.

Η συμφωνία είναι η δεύτερη μεταξύ της E.ON και της CVC σε δύο χρόνια. Η επιχείρηση εξαγορών CVC αγόρασε το 2003 την Viterra Energy Services προς 930 εκατ. ευρώ από τη γερμανική κοινωφελή επιχείρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v