Τάσεις σταθεροποίησης στις ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται για πέμπτη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, χάρη κυρίως στις εταιρίες πρώτων υλών, μετά την ανακοίνωση εκτίναξης της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται για πέμπτη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, χάρη κυρίως στις εταιρίες πρώτων υλών, όπως η BHP Billiton (+1,7%) και η Rio Tinto Group (+1,6%), που αισιοδοξούν για την περαιτέρω βελτίωσης της ζήτησης εμπορευμάτων μετά την ανακοίνωση εκτίναξης της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας σε επίπεδα ρεκόρ.

Υψηλότερα ωθεί τον τραπεζικό κλάδο η νέα πρόταση της ιταλικής Banca Popolare di Lodi προς την Banca Antonveneta, που είναι μεγαλύτερη από την προσφορά της ABN Amro. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Lodi έχει διακοπεί στην αγορά του Μιλάνου, ενώ η ABN Amro ενισχύεται 3,1%.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται με ανεπαίσθητη άνοδο 0,03% στις 5.048 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,10% στις 4.596 μονάδες και ο CAC 0,23% στις 4.207 μονάδες.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών στην Wall Street. Η συνεδρίαση προβλέπεται πλούσια σε στατιστικές ανακοινώσεις.

Θα δημοσιοποιηθεί ο δείκτης τιµών καταναλωτή Μαΐου, που αναμένεται ότι παρέμεινε αμετάβλητος μετά από αύξηση 0,5% στον προηγούμενο μήνα και αυξήθηκε σε ετήσια βάση με ρυθμό 2,9% έναντι 3,5% τον Απρίλιο.

Επίσης θα ανακοινωθεί ο δείκτης µεταποίησης Empire Ιουνίου, που εκτιμάται ότι βελτιώθηκε στο 1 από -11,1 τον προηγουμενο μήνα, οι εισροές επενδύσεων χαρτοφυλακίου Απριλίου, που εκτιμάται ότι αυξήθηκαν αισθητά στα 68 δισ. δολάρια από 45,7 δισ. δολάρια στην προηγούμενη μέτρηση και ο δείκτης βιοµηχανικής παραγωγής Μαΐου, που αναμένεται ότι αυξήθηκε 0,2% μετά από πτώση 0,2%.

Στη συνέχεια η Κεντρική Τράπεζα θα δημοσιοποιήσει το Beige Book με τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v