JP Morgan: Αποζημίωση 2,2 δισ. δολ. για την Enron

Την τελευταία φορά που η JP Morgan επέλεξε να μην ακολουθήσει τη Citigroup σε δικαστικό συμβιβασμό, κατέληξε να πληρώσει 630 εκατ. δολάρια επιπλέον. Ο CEO William Harrison δεν θέλει να ξανακάνει το ίδιο λάθος και πληρώνει 2,2 δισ. δολ. για την υπόθεση Enron.

JP Morgan: Αποζημίωση 2,2 δισ. δολ. για την Enron
Η JP Morgan, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ βάσει ενεργητικού, δέχτηκε να πληρώσει στους επενδυτές της Enron το παραπάνω ποσό, για να σταματήσουν οι προσφυγές εναντίον της με την κατηγορία ότι βοήθησε τον χρεοκοπημένο πλέον ενεργειακό κολοσσό να ”φουσκώσει” τα έσοδά του, κρύβοντας χρέη.

Πρόκειται για τον ακριβότερο συμβιβασμό του είδους, υψηλότερο από τα 2 δισ. δολ. που συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να αποδώσει η Citigroup.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan είχε την ευκαιρία να επιλύσει τη δικαστική διαμάχη στην υπόθεση WorldCom πληρώνοντας 1,37 δισ. δολάρια τον Μάιο 2004, αφού η Citigroup δέχτηκε συμβιβασμό ύψους 2,65 δισ. δολ., αλλά δεν δέχτηκε τη συμφωνία και η υπόθεση πάγωσε.

Τον Μάρτιο, μια εβδομάδα πριν αρχίσει η δίκη της WorldCom, υποχρεώθηκε να φτάσει σε συμφωνία, πληρώνοντας αυτή τη φορά 2 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v