H Pfizer εξαγοράζει βιοτεχνολογική εταιρία

Η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο θα εξαγοράσει προς 1,9 δισ. δολάρια σε ρευστό την βιοτεχνολογική Vicuron για να προσθέσει τα προϊόντα καταπολέμησης μεταδοτικών ασθενειών στο χαρτοφυλάκιό της.

H Pfizer εξαγοράζει βιοτεχνολογική εταιρία
Η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον πλανήτη θα εξαγοράσει προς 1,9 δισ. δολάρια σε ρευστό την αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Vicuron Pharmaceuticals για να προσθέσει τα προϊόντα καταπολέμησης μεταδοτικών ασθενειών στο χαρτοφυλάκιό της.

Η νεοϋρκέζικη Pfizer προσφέρει 29,10 δολάρια για κάθε μετοχή της Vicuron, τιμή 84% υψηλότερη από το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής. Η Pfizer εκτιμά ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί στο γ’ τρίμηνο.

Η μετοχή της Vicuron βυθίστηκε 40% στις 24 Μαΐου, όταν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ καθυστέρησαν την έγκριση πειραματικού φαρμάκου της.

Η Pfizer που παρασκευάζει το κορυφαίο αντιβιοτικό Zithromax, έκανε πέντε εξαγορές πέρσι και τρεις μέχρι στιγμής φέτος για να αυξήσει τον αριθμό των δρομολογούμενων σκευασμάτων της.

Η FDA αναθεωρεί την έγκριση του φαρμάκου του Vicuron αυτή την περίοδο και το πόρισμά της αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v