Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών μετά την ΕΚΤ

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αφήσει ανοιχτές "πόρτες" για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας και της ρευστότητας στην ευρωζώνη, ενέπνευσαν κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αφήσει ανοιχτές «πόρτες» για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας και της ρευστότητας στην ευρωζώνη, ενέπνευσαν κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,41% στις 5.340,38 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,05% στις 5.408,46 μονάδες, ενώ ο CAC 0,41% στις 3.085,83 μονάδες.

Οι συνεδριάσεις ξεκίνησαν με θετικά πρόσημα, μετά και τα χθεσινά κέρδη, εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ αλλά και της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου B. Obama για μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

Η ΕΚΤ κράτησε αμετάβλητο το επιτόκιο του ευρώ στο 1,5%, διακόπτοντας τον κύκλο αυξήσεων των επιτοκίων που είχε ξεκινήσει με τις δύο προηγούμενες αυξήσεις της φετινής χρονιάς. Ο διοικητής της ΕΚΤ, κ. Jean-Claude Trichet δήλωσε ότι υπάρχουν «πτωτικοί κίνδυνοι» στην ανάπτυξη της ευρωζώνης και δεν διασκέδασε εκτιμήσεις για μείωση των επιτοκίων του ευρώ.

Αμετάβλητο κράτησε και η Bank of England το επιτόκιο της στερλίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v