Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Τα νέα μέτρα σε Ελλάδα και Ιταλία και η απόφαση του Δικαστηρίου της Γερμανίας είναι οι αφορμές για το μίνι ράλι στις ευρωαγορές από τα χαμηλά διετίας. Ανοδικά και τα futures της Wall εν αναμονή του διαγγέλματος Obama.

Τα νέα μέτρα σε Ελλάδα αλλά και Ιταλία όπως επίσης και η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Γερμανίας είναι οι βασικές αφορμές για το μίνι ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές από τα χαμηλά διετίας. Ανοδικά κινούνται και τα futures της Wall εν αναμονή του διαγγέλματος Obama και του νέου αναπτυξιακού πακέτου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 2,47% στις 5.322 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 2,41% στις 3.037 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,74% στις 5.246 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 2,43% στις 8.128 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 2,36% στις 6.147 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει μίνι ράλι στο +3,011% αγγίζοντας τις 14.490 μονάδες.

Οι τράπεζες αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης, καθώς ο σχετικός κλαδικός δείκτης του STOXX Europe 600 καταγράφει άνοδο 3,3%. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε τις προσφυγές κατά των ευρωπαϊκών πακέτων στήριξης, αν και επέβαλε στην κυβέρνηση του Βερολίνου να παίρνει εφεξής πράσινο φως από το κοινοβούλιο της χώρας. Η απόφαση αυτή ήρε μία βασική πηγή ανησυχίας για την κρίση της ευρωζώνης. Παράλληλα, οι κινήσεις σε Ελλάδα και Ιταλία με νέα μέτρα λιτότητας επικροτούνται από τις αγορές.

«Το κλίμα δεν άλλαξε μέσα σε μία νύχτα», δηλώνει ο κ. Joshua Raymond, της City Index, και συμπληρώνει: «Υπάρχει μεγάλη αστάθεια, θα πρέπει να συνηθίσουμε σε μεταβολές της τάξεως του 2% και 3% σε καθημερινή βάση».

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στις ΗΠΑ, όπου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ο Πρόεδρος Obama αναμένεται να ανακοινώσει πακέτο ώθησης της οικονομίας, ύψους 300 δισ. δολ., με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v