Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 2 ετών έκλεισαν οι ευρωαγορές

Στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών και πλέον έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Εξαίρεση το χρηματιστήριο της Ελβετίας, που αντέδρασε με εκτίναξη 4,4% στο «κλείδωμα» της ισοτιμίας του φράγκου.

Στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών και πλέον έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι φόβοι ότι η κρίση χρεών στην ευρωζώνη επιδεινώνεται, η πολιτική δυσαρμονία στην ήπειρο και οι ανησυχίες ότι οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη οδεύουν προς ύφεση, προκάλεσαν τις νέες μεγάλες απώλειες στα χρηματιστήρια.

Οι συνεδριάσεις ξεκίνησαν με προσπάθεια θετικής αντίδρασης μετά τις σοβαρές χθεσινές απώλειες, αλλά η ισχυρή πτώση στην Wall Street (που δεν λειτούργησε χθες λόγω αργίας) γύρισε σε πτωτική πορεία τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1% στις 5.150,84 μονάδες, ο DAX με πτώση 1% στις 5.193,97 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 1,13% στις 2.965,64 μονάδες.

Εξαίρεση στο πτωτικό κλίμα αποτέλεσε το χρηματιστήριο της Ελβετίας, που αντέδρασε με εκτίναξη 4,4% στην απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να «κλειδώσει» την ισοτιμία του ελβετικού φράγκου για να υποστηρίξει τους εξαγωγείς και να αποτρέψει ύφεση στην οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v