Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές

Κάθετη πτώση στις ευρωαγορές και απώλειες για τα futures της Wall με φανερό προβληματισμό των επενδυτών για την οικονομία. Στο στόχαστρο οι τράπεζες μετά την αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα.

Κάθετη πτώση καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ απώλειες καταγράφουν και τα futures της Wall, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο στόχαστρο και τους επενδυτές να ανησυχούν φανερά για την διεθνή αναπτυξιακή πορεία, μετά και τα νέα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 2,79% στις 5571 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 2,53% στις 3183 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,51% στις 5.336 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 3,01% στις 8498 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 3,16% στις 15176 μονάδες.

Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ έμεινε αμετάβλητο τον Αύγουστο στο 9,1%. Το υπουργείο Εργασίας όμως, ανακοίνωσε ότι δεν δημουργήθηκαν θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Marketwatch, προέβλεπαν δημιουργία 58.000 θέσεων εργασίας. 

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της αγοράς ομολόγων, ο Mohammed el-Erian εκτιμά ότι οι πιθανότητες ύφεσης για την ευρωζώνη αγγίζουν το 50% και καλεί την ΕΚΤ να αλλάξει στρατηγική και να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων.

Επιπλέον, ο χρηματοοικονομικός κλάδος δέχεται έντονες χρηματιστηριακές πιέσεις, μετά την προσωρινή αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα. Ο κλαδικός τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 2,8%. Η μετοχή της Deutsche Bank επί παραδείγματι καταγράφει κάθετη πτώση μεγαλύτερη από 4%. Το κλίμα νευρικότητας εντείνεται και από τις αγωγές που αναμένεται να καταθέσουν οι ΗΠΑ εναντίον μεγάλων τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v