Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά για τέταρτη συνεδρίαση οι ευρωαγορές

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές και στα futures της Wall Street με όπλο τις χαμηλές αποτιμήσεις αλλά και τα θετικά σενάρια που διατυπώνονται για τις επόμενες κινήσεις Fed και ΕΚΤ. Πρωτοπόρος ο μεταλλευτικός κλάδος.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με όπλο τις χαμηλές αποτιμήσεις αλλά και τα θετικά σενάρια που διατυπώνονται για τις επόμενες κινήσεις της Fed και της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAΧ 30 ενισχύεται κατά 1,21%, στις 5.711 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,49%, στις 3.206 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,9%, στις 5.316 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο κατά 1,67%, στις 8.586 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,82%, στις 6.223 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,5%, στις 15.332 μονάδες.

Ο μεταλλευτικός κλάδος ηγείται της ανόδου καθώς ο STOXX Europe basic resources ενισχύεται κατά 1,7%. Για το 2011, πάντως, καταγράφει πτώση 28%. Ο FTSEurofirst 100, αν και σήμερα ενισχύεται κατά 1,4%, για τον Αύγουστο καταγράφει απώλειες 12%.

Μετά την ομιλία Bernanke, την προηγούμενη Παρασκευή, από τη χθεσινή κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed επιβεβαιώνεται πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξετάζει τρόπους αναπτυξιακής ώθησης της οικονομίας. Επιπλέον, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον πληθωρισμό και την ανεργία της ευρωζώνης εδραιώνουν τα σενάρια για φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ. Ο κ. Jean-Claude Trichet δήλωσε χθες πως ο πληθωριστικός κίνδυνος για την ευρωζώνη επανεξετάζεται, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή στρατηγικής. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός έμεινε αμετάβλητος στο 2,5%, όπως και η ανεργία στο 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v