Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στις ευρωαγορές

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές με πρωταγωνιστή τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου αν και με χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό λόγω αργίας.

Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με πρωταγωνιστή τις τράπεζες, αν και με χαμηλό όγκο συναλλαγών, καθώς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό λόγω αργίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 καταγράφει άνοδο 1,68%, στις 5.630 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 1,57%, στις 3.136 μονάδες.

Θετικό είναι το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου: ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,28%, στις 8.289 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει άνοδο 0,88%, στις 6079 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,13%, στις 14.968 μονάδες.

Οι μετοχές της Credit Suisse, της Societe Generale και της UBS καταγράφουν κέρδη από 2,9% έως 3,4%.

Ανοδικά κινήθηκαν νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές, παίρνοντας τη σκυτάλη της ανόδου από το θετικό κλείσιμο της Wall την Παρασκευή και με στήριξη κυρίως από την ομιλία του επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας μέσω της νομισματικής πολιτικής, αλλά… από τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v