Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη κερδοφόρος συνεδρίαση στις ευρωαγορές

Καλές επιχειρηματικές ανακοινώσεις ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και τα ευνοϊκά στατιστικά απο τις ΗΠΑ, στήριξαν σε σημαντικά κέρδη επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση τους βασικούς δείκτες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σημαντική άνοδο επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέθεσαν οι βασικοί δείκτες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Μια σειρά ευνοϊκές επιχειρηματικές ανακοινώσεις, η προσδοκία νέων μέτρων στήριξης στην αμερικανική οικονομία από την Fed και ευνοϊκά στατιστικά μεγέθη που στήριξαν στην Wall Street, ευνόησαν τους αγοραστές στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,49% στις 5.206 μονάδες, ο DAX 2,69% υψηλότερα στις 5.681 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 1,79% στις 3.140 μονάδες.

Η μετοχή της βελγικής ασφαλιστικής Ageas εκτινάχθηκε 21% μετά την ανακοίνωσε επαναγορών μετοχών ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Ο τίτλος της WPP αντέδρασε με άνοδο 7,3% στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις.

Η Tullow Oil ενισχύθηκε 7,7% μετά τα αποτελέσματά της.

Η Man Group αντέδρασε με εκτίναξη 9,6% στην αναβάθμισή της από την HSBC σε “overweight” από “underweight” και η Holcim 5,3% μετά την ανάβαθμισή της από την Credit Suisse σε “outperform” από “neutral.”

Στον αντίποδα η Heineken υποχώρησε 9,8%.

Η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν μικτή και οι διαθέσεις επιφυλακτικές τόσο στις πρωινές όσο και στις μεσημβρινές συναλλαγές, κατά την διάρκεια των οποίων τα futures της Wall Street είχαν μικτή εμφάνιση. Στην συνέχεια ωστόσο, οι καλές στατιστικές ανακοινώσεις από την αμερικανική οικονομία προσέφεραν στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v