Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στη Λιβύη

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωαγορές με κινητήριο δύναμη τις μετοχές του τραπεζικού, του φαρμακευτικού αλλά και του πετρελαϊκού κλάδου. Σενάρια για την "επιστροφή" του λιβυκού πετρελαίου στη διεθνή αγορά.

Ανοδικό γύρισμα καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές με κινητήριο δύναμη τις μετοχές του τραπεζικού, του φαρμακευτικού αλλά και του πετρελαϊκού κλάδου, καθώς διατυπώνονται σενάρια για την "επιστροφή" του λιβυκού πετρελαίου στη διεθνή αγορά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,38%, στις 5.500 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,32%, στις 3.056 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,26%, στις 5.494 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,3%, στις 8.246 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,96%, στις 6.070 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIΒ ενισχύεται κατά 2,12%, στις 14.915 μονάδες.

Ο STOXX Europe Oil & Gas ενισχύεται κατά 2,3%, ενώ η μετοχή της ΒΡ καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 2%. Η μετοχή της ιταλικής ΕΝΙ, που έχει και σημαντική παρουσία στη Λιβύη, έχει εκτιναχθεί ανοδικά 4,9%.

Ανοδική κίνηση καταγράφεται και στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, οι οποίες, άλλωστε, δέχτηκαν και το ισχυρότερο πλήγμα στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ειδικότερα, η μετοχή της Credit Agricole, που από τις αρχές Ιουλίου μετρά απώλειες της τάξεως του 40%, ενισχύεται σε ποσοστό 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v