Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό πρόσημο στις ευρωαγορές

Η συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί δεν "έπεισε" τους επενδυτές για λύσεις στην κρίση χρέους της ευρωζώνης και οι ευρωαγορές συνεχίζουν πτωτικά επί 2η συνεδρίαση. Σημαντικές πιέσεις στις μετοχές χρηματιστηρίων, τραπεζών.

Η χθεσινή συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί απέτυχε να καθησυχάσει σε ότι αφορά την κρίση χρέους της ευρωζώνης, με αποτέλεσμα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές να επιστρέφουν σε πτωτικό κανάλι.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου κινείται 0,92% χαμηλότερα στις 5.308 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης καταγράφει απώλειες 1,42% στις 5.909 μονάδες, ενώ κατά 0,74% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 3.206 μονάδες.

Απώλειες 1,17% για τον IBEX στις 8.571 μονάδες, 0,67% για τον PSI στις 6.202 μονάδες και 1,4% για τον FTMIB στις 15.530 μονάδες.

H πρόθεση των Μέρκελ-Σαρκοζί να επιβάλλουν φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές προκαλεί σημαντικές πιέσεις στις μετοχές των χρηματιστηρίων, με το London Stock Exchange να διολισθαίνει 4,8% και το Deutsche Boerse 4,7%.

Κατά τα λοιπά, η SABMiller υποχωρεί 1,7% μετά την ανακοίνωση ότι θα απευθύνει την προσφορά εξαγοράς της αυστραλέζικης Foster's Group απευθείας στους μετόχους, δίνοντας επιθετικό χαρακτήρα στην κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v