Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι διεθνείς αγορές

Ανοδικό ξεκίνημα στην εβδομάδα για τις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές. Δυναμική επάνοδος του DAX στη Φρανκφούρτη πάνω από τις 6.000 μονάδες, ήπια κέρδη για τις γαλλικές τράπεζες. Ανοδικά χρυσός, πετρέλαιο, futures Wall.

Με κέρδη ξεκινά η εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου για τις διεθνείς αγορές, μετά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.
 
Ειδικότερα για τις ευρωαγορές, πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη άνοδο, με βοήθειες από τα ισχυρά κέρδη στην Ασία, λόγω της μικρότερης του αναμενόμενου επιβράδυνσης της ιαπωνικής οικονομίας.

Ανοδικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος στην Ευρώπη μετά τις "αναταράξεις" της προηγούμενης εβδομάδας, με την BNP Paribas στο Παρίσι να ενισχύεται 2%. Κέρδη σχεδόν 4% για τη Natixis, άνοδος 2% για την γερμανική Commerzbank και 1,8% για τη Deutsche Bank.  

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,52% στις 5.347 μονάδες, ο CAC 40 εμφανίζει κέρδη 0,8% στις 3.240 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη επανέρχεται πάνω απο τις 6.000 μονάδες, στις 6.040 μονάδες με άνοδο 0,71%.

Ανοδική τάση δείχνουν τα futures για το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς.

Σταθεροποιητική κίνηση για το ευρώ, στα 1,431 δολάρια, ενώ θεαματική πτώση καταγράφει το ελβετικό φράγκο έναντι του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού νομίσματος, εν μέσω φημών για επικείμενη νέα παρέμβαση από την κεντρική τράπεζα SNB.

Μικρά κέρδη για χρυσό (+0,19% στα 1.746 δολάρια) και πετρελαιο (+0,2%, στα 85,54 δολάρια).

Νωρίτερα, στο πράσινο έκλεισε το σύνολο των ασιατικών αγορών, με τον Nikkei στο Τόκιο να ενισχύεται κατά 1,34% στις 9.084 μονάδες και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να κλείνει με άνοδο 3,3%. Κέρδη 2% για τον S&P/ASX στην Αυστραλία ενώ άνοδο 1,3% κατέγραψε ο δείκτης Shanghai Composite.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v