Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι στις ευρωαγορές η γερμανική ανάπτυξη

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για το γερμανικό ΑΕΠ του Q2 να επιβαρύνουν το κλίμα και την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στη συνάντηση Σαρκοζί-Μέρκελ.

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το γερμανικό ΑΕΠ του β΄ τριμήνου να επιβαρύνουν το κλίμα και την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στη σημερινή συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άγκελα Μέρκελ.

Οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφανίζουν απώλειες έπειτα από τρεις συνεδριάσεις θετικής αντίδρασης και το ευρώ υποχωρεί από τα υψηλά 3 εβδομάδων έναντι του δολαρίου.

Ο δείκτης FTSE σημειώνει πτώση 1,35%, στις 5.278 μονάδες, ο DAX 2,3%, στις 5.875 μονάδες, ενώ ο CAC 1,98%, στις 3.175 μονάδες.

Κάμψη 0,91% σημειώνεται για τον δείκτη IBEX, στις 8.638 μονάδες, οριακές είναι οι απώλειες (0,05%) για τον πορτογαλικό δείκτη PSI, στις 6.327 μονάδες, ενώ πτώση της τάξεως του 1,35% καταγράφει ο ιταλικός FTMIB, στις 15.668 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών και βαριάς βιομηχανίας, 2,1% και 1,9% αντιστοίχωςγια την Daimler και τη Siemens.

Πτώση εμφανίζουν και οι αγορές εμπορευμάτων και πετρελαίου, εξαιτίας των φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι η γερμανική ανάπτυξη σχεδόν έμεινε στάσιμη το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ αναμένονται τα συνολικά μεγέθη για το ΑΕΠ της ευρωζώνης.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και γύρω από τη συνάντηση του Γάλλου Προέδρου κ. Ν. Σαρκοζί και της Γερμανίδας καγκαλαρίου κ. Άγκελα Μέρκελ, σχετικά με την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Περίπου πέντε μετοχές υποχωρούν για κάθε κερδισμένη στον δείκτη Stoxx 600, ο οποίος έκλεισε τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις με άνοδο 6,4%.

Ο MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύεται 0,4% αυτήν την ώρα.

Η Samsung Electronics, που διαθέτει τα κινητά τηλέφωνα Galaxy, τα οποία και τρέχουν με το Android της Google, εκτινάσσεται 6,1%, μετά την ανακοίνωση της Google ότι θα εξαγοράσει έναντι 12,5 δισ. δολ. τη Motorola Mobility.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v