Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικά βήματα ανόδου στις ευρωαγορές

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση εν μέσω αντικρουόμενων μηνυμάτων από τα εταιρικά αποτελέσματα και ενώ τα futures της Wall Street κινούνται πτωτικά.

Επιφυλακτική άνοδος καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση εν μέσω αντικρουόμενων μηνυμάτων από τα εταιρικά αποτελέσματα και ενώ τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street κινούνται πτωτικά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,08% στις 5592 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,69% στις 3105 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,23% στις 5.141 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,22% στις 8297 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,46% στις 6121 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,77% στις 14181 μονάδες.

Η μετοχή της WPP, της μεγαλύτερης διαφημιστικής εταιρείας στον κόσμο, καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 4% μετά τα απροσδόκητα θετικά αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε. Αντιθέτως, ο ευρωπαϊκός κλαδικός δείκτης τροφίμων και ποτών υποχωρεί κατά περίπου 2% λόγω του προβληματισμού που εκφράζεται από τα αποτελέσματα της Heineken.

Από το «μέτωπο» των μακροοικονομικών μεγεθών, υπήρχαν δύο δυσάρεστες εκπλήξεις: Η επιδείνωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στην Γερμανία, αλλά και η αιφνιδιαστική μείωση των βιομηχανικών παραγγελιών στην ευρωζώνη. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά στις ΗΠΑ.

Κυρίως όμως, αναμένουν την προγραμματισμένη για την Παρασκευή ομιλία του Ben Bernanke στο Jacskon Hole. Τα σενάρια για ενδεχόμενο τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed άλλωστε, ήταν η βασική αιτία για την ανοδική πορεία των χρηματιστηριακών αγορών κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v