Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές ενόψει Bernanke

Αρνητικό πρόσημο στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να διστάζουν εν αναμονή της ομιλίας Bernanke αλλά και των στοιχείων για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ. Η επέκταση της απαγόρευσης του short selling, πάντως, στηρίζει τις τράπεζες.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να διστάζουν να τοποθετηθούν ενόψει της κρίσιμης ομιλίας του κ. Ben Bernanke αλλά και των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ. Η επέκταση της απαγόρευσης του short selling, πάντως, φαίνεται πως στηρίζει τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,57% στις 5.552 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,55% στις 3.101 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,44% στις 5.108 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,66% στις 8.243 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,12% στις 6.078 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,6% στις 14.855 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά, με τη μετοχή της Societe Generale να καταγράφει κέρδη 1,2%.

Στις 16:00 ώρα Ελλάδος, οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του κ. Ben Bernanke και το εάν θα επιβεβαιώσει ή όχι τα αντικρουόμενα σενάρια περί τρίτου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Λίγο νωρίτερα, στις 15:30 ώρα Ελλάδος, ανακοινώνεται η δεύτερη εκτίμηση για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v