Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

Κέρδη σημείωσαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι δηλώσεις του Bernanke την Παρασκευή και τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Κέρδη σημείωσαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι δηλώσεις του Bernanke την Παρασκευή και τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας. Την ίδια ώρα το “ήπιο” πέρασμα του τυφώνα Aϊρίν, περιόρισε σημαντικά τις αναμενόμενες οικονομικές απώλειες.

Στη Γαλλία ο CAC έκλεισε με άνοδο 2,16% στις 3.154 μονάδες, ενώ ο DAX σημείωσε άνοδο 2,39% στις 5.670 μονάδες.

Ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές έδωσε σύμφωνα με τους αναλυτές και η ανακοίνωση της συγχώνευσης των Alpha Bank και Eurobank.

Η συγχώνευση της Eurobank και της Alpha Bank έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την αγορά, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές οι επενδυτές περίμεναν μια ανασυγκρότηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ειδικά στη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αγορές του ευρωπαϊκού νότου. Στην Ιταλία ο FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 2,30% στις 15.141 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX σημείωσε κέρδη 2,56% στις 8.395 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου έμεινε κλειστό τη Δευτέρα λόγω αργίας.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Munich Re και η Swiss Re, οι δύο μεγαλύτερες ασφαλιστικές στον κόσμο, κατέγραψαν κέρδη πάνω από 4%, καθώς οι καταστροφές από τον τυφώνα Αϊρίν ήταν μικρότερες από ότι αρχικά αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v