Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό μετά την διαβεβαίωση Bernanke ότι υπάρχουν «αρκετά εργαλεία» στην φαρέτρα της Fed, αλλά και το πολύκροτο deal Alpha- Eurobank. Ανοδικά τα futures της Wall. Κλειστό το Λονδίνο.

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την διαβεβαίωση Bernanke ότι υπάρχουν «αρκετά εργαλεία» για να στηριχθεί η οικονομία αλλά και το πολύκροτο deal μεταξύ Alpha και Eurobank που αποτέλεσε το έναυσμα για ανάκαμψη του ευρύτερου τραπεζικού κλάδου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,29% στις 5608μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,54% στις 3135 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό λόγω αργίας.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 2,23% στις 8368 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 1,42% στις 6111 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,79% στις 15065 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Από την εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης, οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου κινούνται ανοδικά, κυρίως στις αγορές της αποκαλούμενης περιφέρειας της ευρωζώνης. Η μετοχή της Banco Popolare ενισχύεται κατά 2,1% καθώς εγκρίθηκε το σχέδιο συγχώνευσης κάποιων μονάδων της με την μητρική εταιρεία holding.

Ανοδικά όμως, κινείται και ο πετρελαϊκός κλάδος (στο +1,5% η μετοχή της Total) αλλά και ο ενεργειακός ΕΟΝ, (2,84%) μετά την διαβεβαίωση του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke ότι υπάρχουν πολλά διαθέσιμα όπλα στην φαρέτρα της Fed για την στήριξη της ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Οι αγορές αναμένουν σήμερα τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, ενώ υπαρχει διάχυτη ανακούφιση από τις εξελίξεις ως προς τον τυφώνα Irene.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v