Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών στις ευρωαγορές

Αλλαγή κλίματος στις ευρωαγορές, ενώ αρνητικό πρόσημο καταγράφουν τα futures των βασικών δεικτών της Wall. Αρνητικές εκπλήξεις από τα ευρωπαϊκά οικονομικά στοιχεία. Στα πρακτικά της Fed τώρα η προσοχή.

Αλλαγή κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και τα futures των βασικών δεικτών της Wall καθώς τα αρχικά κέρδη έχουν χαθεί, ενώ πολλοί δείκτες έχουν γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,75% στις 5627 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,39% στις 3141 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 – που λόγω της χθεσινής αργίας δεν πρόλαβε την ισχυρή άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης- ενισχύεται κατά 2,3% στις 5.247 μονάδες.

Μικτή η εικόνα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,42% στις 8429 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,25% στις 6165 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,52% στις 15062 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, από τα υψηλά τεσσάρων εβδομάδων που άγγιξε ο S&P 500 κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους τόσο στα μακροοικονομικά μεγέθη που αναμένονται αργότερα από τις ΗΠΑ (τιμές κατοικιών) όσο και στην κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ως προς την οικονομία της ευρωζώνης πάντως, σήμερα υπήρξε μία αρνητική έκπληξη με τη σημαντική επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος της Κομισιόν κατά τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v