Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία προβληματίζει τις ευρωαγορές

Εντείνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το χθεσινό μίνι ράλι. Η συρρίκνωση στον κλάδο μεταποίησης και η κόντρα ΔΝΤ - ΕΕ για τις τράπεζες δημιουργούν κλίμα νευρικότητας στα χρηματιστήρια.

Απώλειες καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, έπειτα από ένα τριήμερο κερδών και ενώ τα μακροοικονομικά μεγέθη για την οικονομία της ευρωζώνης είναι αποθαρρυντικά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,29%, στις 5.710 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,83%, στις 3.229 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,22%, στις 5.382 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,47%, στις 8.677 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,29%, στις 6.301 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,76%, στις 15.444 μονάδες.

Οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών -που χθες πρωτοστάτησαν στην άνοδο- σήμερα κινούνται πτωτικά.

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε οριακά κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω της μείωσης των καταναλωτικών δαπανών. Επιπλέον, οι δραστηριότητες του κλάδου μεταποίησης της ευρωζώνης συρρικνώθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από 2 χρόνια, σε μία εξέλιξη δυσμενέστερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι αγορές αναμένουν επίσης τον αντίστοιχο δείκτη ISM του κλάδου μεταποίησης για τις ΗΠΑ. Επιπλέον, αναμένονται τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ακόμα, στον διεθνή Τύπο διαρρέει το προσχέδιο έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, βάσει του οποίου οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται κεφάλαια 200 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v