Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών από τα χαμηλά 2ετίας

Τράπεζες και μεταλλευτικές ηγούνται των σημερινών ισχυρών κερδών στις αγορές. Οι χαμηλές αποτιμήσεις, τα θετικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και τα σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν σε Ιταλία και Ελλάδα οι βασικές αιτίες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν από τα χαμηλά διετίας με τις τράπεζες και τις μεταλλευτικές να ηγούνται της ανόδου. Με οδηγό τις χαμηλές αποτιμήσεις και αφορμή τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τον κλάδο υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη καταγράφουν ισχυρά κέρδη. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν σε Ιταλία αλλά και Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 2,3% στις 5.313 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,97% στις 3024 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στις 5.271 μονάδες με άνοδο 2,23%.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 1,8% στις 8.081 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 1,65% στις 6.104 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE 100 καταγράφει μίνι ράλι με άνοδο 2,27% στις 14.368 μονάδες.

Ο μεταλλευτικός κλάδος κινείται ανοδικά καθώς ανακάμπτουν και οι τιμές των μετάλλων . Ο κλαδικός δείκτης βασικών πόρων του STOXX Europe 600 ενισχύεται κατά 2,5%. Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται και η μετοχή της Royal Bank of Scotland η οποία μετά το έντονο sell off των προηγούμενων συνεδριάσεων ενισχύεται κατά 5%.

Οι αναλυτές ωστόσο, επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη και πως η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην Γερμανία όπου αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ως προς την νομιμότητα των πακέτων στήριξης της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v