Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βήμα σημειωτόν στις ευρωαγορές εν όψει ΕΚΤ

Μικρές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν καταιγισμό εξελίξεων μέσα στις επόμενες 48 ώρες: τη συνέντευξη Τύπου του Trichet, τις εξαγγελίες Obama αλλά και την κρίσιμη σύνοδο του G7.

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, εν όψει καταιγισμού εξελίξεων που αναμένονται για τη διεθνή οικονομία τις επόμενες 48 ώρες. Από την ΕΚΤ και τη συνέντευξη Τύπου του κ. Jean-Claude Trichet, μέχρι τις εξαγγελίες του Προέδρου Obama απόψε και τη σύνοδο του G7 αύριο Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAΧ 30 υποχωρεί οριακά κατά 0,06%, στις 5.492 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,02%, στις 3.073 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,04%, στις 5.320 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,71%, στις 8.213 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,58%, στις 6.171 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται ανοδικά κατά 0,42%, στις 14.706 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν κατ' αρχάς τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του κ. Jean-Claude Trichet. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναμένεται να καθορίσει εάν θα πραγματοποιηθεί στροφή στη νομισματική πολιτική, τερματίζοντας τις αυξήσεις επιτοκίων, αλλά και να δώσει διευκρινίσεις ως προς το τι θα γίνει με το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. Κατά δεύτερον, αναμένουν τις εξαγγελίες του Αμερικανού Προέδρου. Ο ξένος Τύπος κάνει λόγο για πακέτο ύψους 300 δισ. δολ., με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πολύ κρίσιμη είναι και η αυριανή συνάντηση του G7 στη Μασαλία, όπου θα τεθούν επί τάπητος όχι μόνο η κρίση χρέους της ευρωζώνης αλλά και το θέμα της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών και η κατάσταση στην αγορά συναλλάγματος μετά την κίνηση-έκπληξη της Ελβετίας.

"Έχουμε φτάσει σε πολύ χαμηλές αποτιμήσεις με τους δείκτες Ρ/Ε και τα μερίσματα σε επίπεδα που δεν έχουμε δει τα τελευταία 25 χρόνια", αναφέρει ο κ. Regis Begue της Lazard Freres Gestion και συμπληρώνει: "Η μετοχή της ΒΝΡ είναι διαπραγματεύσιμη μόλις 4 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2012, ενώ συνήθως, ακόμα και με βάση το δυσμενέστερο σενάριο, ο λόγος Ρ/Ε είναι στο 7 - 8. Είναι σαφές πως οι αγορές προεξοφλούν διάσπαση της ευρωζώνης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v