Φαρμακευτικές και ΖΕW ενισχύουν τις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται πλέον οι ευρωαγορές, με αφορμή την ενισχυση του δείκτη ZEW, ενώ το κλίμα ευνοούν και τα κέρδη που καταγράφουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, με προεξάρχουσα τη Novartis. Θετικό προδιαγράφουν τα Futures το ”άνοιγμα” της Wall.

Σε θετικό έδαφος κινούνται πλέον οι ευρωαγορές, με αφορμή την ενισχυση του δείκτη ZEW, ενώ το κλίμα ευνοούν και τα κέρδη που καταγράφουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, με προεξάρχουσα τη Novartis.

Aναλυτικότερα, στο 48,4 διαμορφώθηκε ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW, διαψεύδοντας τους αναλυτές, οι προβλέψεις των οποίων τον ”οριοθετούσαν” στο 47.

Εξάλλου, ανοδικά κινούνται οι φαρμακευτικές εταιρίες, με αφορμή τα υψηλότερα των εκτιμήσεων, αποτελέσματα της Novartis, αλλάκαι τις ευοίωνες προβλέψεις της.

Ωστόσο, με επιφύλαξη αναμένουν οι επενδύτες τις όποιες δηλώσεις του προέδρου της Fed, Alan Greenspan, στο Κονγκρέσο, στο πλαίσιο της καθιερωμένης παρουσίασης των οικονομικών εξελίξεων εξαμήνου.

Σημειώνεται επίσης πως θετικό προδιαγράφουν τα Futures το ”άνοιγμα” της Wall.

Ειδικότερα, κέρδη 0,28% σημειώνει ο δείκτης FTSE του Χρηματιστηρίου του ΛΟνδίνου, στις 4.333 μονάδες, κέρδη κατά 0,26% εμφανίζει και ο γαλλικός δείκτης CAC 40, ενώ ο δείκτης DAX του γερμανικού χρηματιστηρίου ”κερδίζει” 0,46%%, στις 3.830 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v